Clicky


Duitse wielrenners pleiten voor scooters

Duitse wielrenners pleiten voor scooters
12-07-2016 21:04 | Sport | auteur ANP

REVEL - Een groep Duitse wielrenners wil dat voortaan scooters de renners begeleiden en volgen in wielerwedstrijden in plaats van motoren. Op die manier kan het aantal ongelukken worden teruggebracht, denken Tony Martin en Marcel Kittel, die zich hebben opgeworpen als de woordvoerders. "Er is een groot verschil tussen 150 kilogram bovenop je krijgen of 300 kilogram'', verklaarde Martin in Bild.

De discussie over het grote aantal motoren in de koers laaide dit jaar op na een aantal valpartijen, vaak veroorzaakt door motorrijders. De Belg Stig Broeckx ligt nog altijd in coma na een aanrijding door een motor in de Ronde van België, zijn landgenoot Antoine Demoitié overleed na een val in Gent-Wevelgem doordat een motorrijder over hem heen reed.

De internationale wielrenunie UCI wil minder motoren in de koers en bekijkt hoe ze de regels kan aanpassen. Volgens Martin zijn er door de renners diverse voorstellen gedaan. "Wij dachten dat sommige van onze aanbevelingen al in het Critérium du Dauphiné zouden worden beproefd, maar tot onze grote teleurstelling is dat niet gebeurd.''