Clicky


Verdere internationalisering voor H.Essers via participatie in Argentijnse Tradelog

Verdere internationalisering voor H.Essers via participatie in Argentijnse Tradelog
02-08-2016 12:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENK(B) - Tradelog is een Argentijnse logistiek dienstverlener gespecialiseerd in lange afstandsvervoer voor segmenten als high security-producten, groupage en de logistiek van voedingsmiddelen. Tradelog heeft haar hoofdkwartier in Buenos Aires. Via zustervennootschap Manderley biedt het bedrijf ook internationaal vervoer aan in Chili, Argentinië en Bolivia.

Ook Tradelog is een familiebedrijf, voor 100% in handen van de Belgische familie Bracht, maar de dagelijkse leiding wordt waargenomen door een volledig Argentijns management. Tradelog heeft 20 vestigingen, 62.000 m² aan magazijnen, 485 mensen in dienst en haalde in 2015 een omzet van 65 mio euro.

Momenteel zijn veel huidige klanten van H.Essers al actief op de Latijns-Amerikaanse markt. Door zich korter bij deze klanten te vestigen, is het bedrijf in staat hetzelfde niveau aan logistieke diensten aan te bieden als aan de klanten gevestigd in Europa. Bovendien kan H.Essers op deze manier de Europese context overstijgen en doorgroeien naar een wereldwijde speler.

Op haar beurt, hoopt Tradelog veel te leren van de logistieke know-how van H.Essers en haar ICT-kennis verder te optimaliseren. 

Met Tradelog hopen beide familiebedrijven te kunnen doorgroeien in de high-end markt en zich te kunnen vestigen in de top 5 Argentijnse logistieke spelers. Vanuit deze positie wil Tradelog dan doorgroeien tot de bredere Latijns-Amerikaanse markt.

Financiële gegevens omtrent deze participatie worden niet vrijgegeven.