Clicky


Gevreesde chaos Frans minimumloon blijft uit

Gevreesde chaos Frans minimumloon blijft uit
03-08-2016 13:28 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Nederlandse vrachtwagenchauffeurs hebben vooralsnog geen last van de invoering van het Franse minimumloon. Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) waarschuwde in juni dat de nieuwe regels een dure grap voor transporteurs dreigden te worden, maar dat valt voorlopig mee.

Vrachtwagenchauffeurs die door Frankrijk rijden moeten sinds 1 juli voldoen aan de nieuwe regels, die voorschrijven dat een registratieformulier voorhanden moet zijn én dat een Franse vertegenwoordiger te allen tijden beschikbaar dient te zijn om arbeidscontracten toe te lichten.

Dat geldt ook voor buitenlandse vrachtwagenchauffeurs, maar volgens een woordvoerster van TLN valt vooralsnog niets te merken van handhaving op dat vlak.

De boetes voor overtredingen kunnen oplopen tot vierduizend euro, maar tot op heden zijn er nog geen Nederlandse chauffeurs beboet. "Het zou kunnen dat er meer wordt gelet op Oost-Europese chauffeurs. Het minimumloon in Nederland ligt nu eenmaal hoger dan in Frankrijk en daar niet", aldus TLN.