Clicky


Geen ontslagvergoeding medewerkers Hilckmann

Geen ontslagvergoeding medewerkers Hilckmann
05-08-2016 10:20 | Algemeen | auteur ANP

NIJMEGEN - Ontslagen medewerkers van Slachthuis Nijmegen en Vleeshandel Hilckmann krijgen voorlopig geen ontslagvergoeding meer. De directie van de twee bedrijven, die begin dit jaar aankondigde de stekker eruit te trekken wegens oplopende verliezen, ziet zich genoodzaakt de betalingen op te schorten wegens een recente uitspraak van de rechter.

De rechter oordeelde dat pas later in een bodemprocedure duidelijk wordt of Hilckmann geld dat het bedrijf van de gemeente kreeg voor een verhuizing mag gebruiken voor bedrijfsactiviteiten, waaronder de uitbetaling van ontslagvergoedingen. De directieleden willen niet het risico lopen aansprakelijk te worden gesteld voor onrechtmatig gebruik van het geld.

De gemeente heeft geen toestemming gegeven om de 21 miljoen euro voor de verhuizing te gebruiken voor de ontslagvergoedingen. De verhuizing is er nooit van gekomen en de gemeente wil het geld nu terughebben.

Door de beëindiging van de activiteiten van de twee bedrijven in februari kwamen ruim tweehonderd mensen op straat te staan.