Clicky


Verkeershinder A16 richting Breda door weekendafsluiting

Verkeershinder A16 richting Breda door weekendafsluiting
22-08-2016 13:19 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Rijkswaterstaat vervangt ter hoogte van de Van Brienenoordburg het asfalt op de hoofdrijbaan van de A16. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden is de hoofdrijbaan van de A16 richting Breda vanaf het knooppunt Terbregseplein tot aan knooppunt Ridderkerk afgesloten vanaf vrijdag 26 augustus 22.00 uur tot maandag 29 augustus 05.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Op zaterdag 27 augustus speelt Feyenoord thuis tegen Excelsior. Bezoekers van stadion Feijenoord, ook wel De Kuip genoemd, wordt geadviseerd om de A16 te mijden door gebruik te maken van alternatief vervoer of door gebruik te maken van de verschillende omleidingsroutes. Bezoekers van het stadion en de overige automobilisten moeten voor aanvang en na afloop van de wedstrijd rekening houden met extra drukte op de weg en een langere reistijd.

Verkeerssituatie overdag

  • De hoofdrijbaan van de A16 tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk is afgesloten voor doorgaand verkeer.
  • Oprit Prins Alexander (27), op- en afrit Kralingen (26), op- en afrit Centrum/Capelle aan den IJssel (25) en op- en afrit Feijenoord (24) blijven open.

Verkeerssituatie ‘s nachts

  • De hoofdrijbaan van de A16 tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk is afgesloten voor doorgaand verkeer.
  • De verbindingsboog vanaf de A20 vanuit Gouda is afgesloten.
  • Oprit Prins Alexander (27) is afgesloten.
  • Op- en afrit Kralingen (26), op- en afrit Centrum/Capelle aan den IJssel (25) en op- en afrit Feijenoord (24) blijven open.

Omleidingsroute

Rijkswaterstaat heeft verschillende omleidingsroutes ingesteld. Doorgaand verkeer op de A20 vanuit Hoek van Holland, A20 vanaf knooppunt Gouwe en A13 en A4 vanuit Den Haag richting Dordrecht/Breda wordt via de vaste omleidingsroute via de A4 Beneluxtunnel en de A15 omgeleid richting de A16 (omleidingsroute 7).

De vaste omleidingsroute voor doorgaand verkeer (7) wordt aangegeven op de blauwe bewegwijzeringsborden boven de weg.

Overige afsluitingen A16 ter hoogte van de Van Brienenoordbrug

Voorafgaand aan de weekendafsluiting van de hoofdrijbaan, wordt er op de parallelrijbaan een extra rijstrook gecreëerd. Deze rijstrook wordt op maandagnacht weer verwijderd. Hiervoor is de parallelrijbaan donderdagnacht 25 augustus en maandagnacht 29 augustus afgesloten. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

Bereikbaarheid

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden om de levensduur van de weg te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid én die van de wegwerkers en weginspecteurs: pas uw rijstijl aan. Volg de aanwijzingen boven en langs de weg en respecteer de snelheidslimiet.