Clicky


C.H. Robinson breidt voetafdruk strategisch uit met nieuw kantoor in Slowakije

C.H. Robinson breidt voetafdruk strategisch uit met nieuw kantoor in Slowakije
23-08-2016 13:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - C.H. Robinson bouwt voort op hun commitment aan Europa met een recent geopend transportkantoor in Bratislava, Slowakije. Het kantoor bouwt de Europese vertegenwoordiging van het bedrijf en het groeiende kantorennetwerk in de regio verder uit. Naast de opening van een nieuw kantoor heeft C.H. Robinson ook een nieuwe vestigingsmanager benoemd: Michal Sojka. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de leiding van de groei van het kantoor.

Sojka is van mening dat het Slowaakse kantoor een sprong voorwaarts betekent voor de voetafdruk van C.H. Robinson in de regio. “Slowakije wordt vaak gezien als het centrum van Europa en als één van de spreekwoordelijke bruggen tussen Oost- en West-Europa. Gedurende de afgelopen paar jaar heeft het gebied zijn infrastructuur verbeterd, waardoor het transport van goederen van en naar Slowakije steeds toegankelijker is geworden. Wij hebben geweldige, gekwalificeerde arbeidskrachten en ik heb er erg veel zin in om dit bedrijf te ontwikkelen, samen met het team van C.H. Robinson.”

Slowakije werd gekozen als belangrijk strategisch groeigebied vanwege het toenemende aantal buitenlandse en binnenlandse bedrijven die hun activiteiten uitbreiden in de regio.

“De opwaartse trend in de handel van Centraal en Oost-Europa is industrieel spreekwoordelijk geworden voor de bredere economische groei in de regio,” aldus Arkadiusz Glinka, directeur van transport voor Oost-Europa bij C.H. Robinson.

“Wij hebben vertrouwen in onze investeringen in de regio, omdat het stabiele economische landschap aanzienlijke groei in de transportsector genereert.”

Sojka komt in dienst bij C.H. Robinson, na een dienstverband bij Blaguss Slovakia. Voor Blaguss werkte hij bij DHL Slovakia, waar hij door de jaren heen verscheidene managementfuncties bekleedde.