Clicky


Scheepvaarthinder Maasroute: Hinder blijft beperkt door combineren van werkzaamheden

Scheepvaarthinder Maasroute: Hinder blijft beperkt door combineren van werkzaamheden
25-08-2016 10:22 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid over water. We verbeteren de doorstroming van het scheepvaartverkeer en maken de Maas en het Julianakanaal geschikt voor meer en grotere schepen.

Tijdens deze werkzaamheden willen we de hinder voor scheepvaart zoveel mogelijk beperken. Daarom combineert Rijkswaterstaat verschillende werkzaamheden die gepland zijn op de Limburgse vaarwegen waardoor in het weekend van 23 tot 26 september de Maas en het Julianakanaal deels gestremd zijn.

Werkzaamheden Maas en Julianakanaal

Om de scheepvaart zo goed mogelijk te bedienen, moet Rijkswaterstaat geregeld onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Daarnaast werken we eraan om de Maasroute geschikt te maken voor grotere schepen. De volgende werkzaamheden worden eind september gecombineerd:

Test- en onderhoudswerkzaamheden aan de Bediencentrale in Maasbracht en aan de objecten Sint Servaasbrug, sluis Bosscherveld, sluis Born, sluis Maasbracht, sluis Heel, sluis Linne, sluis Roermond en sluis Belfeld. Meer informatie over bedienen op afstand vindt u op de pagina Maas. Er is een stremming van 8 uur: van vrijdag 23 september 2016 vanaf 18.00 uur tot zaterdag 24 september 02.00 uur.

Verdiepings- en verbredingswerkzaamheden bij de Hemelbeekduiker in het Julianakanaal met als doel het Julianakanaal geschikt te maken voor grotere schepen (klasse Vb-schepen). Er is een stremming van 60 uur: van vrijdag 23 september 2016 vanaf 18.00 uur tot maandag 26 september 06.00 uur.
Plaatsen nieuwe hefdeur bij keersluis Limmel. Meer informatie vindt u op de pagina Maas: aanleg nieuwe keersluis Limmel. Er is een stremming van 27 uur: van zondag 25 september 2016 vanaf 00.00 uur tot maandag 26 september 03.00 uur.

Tijdens deze werkzaamheden is het zowel voor beroepsvaart alsook voor pleziervaart niet mogelijk om op de aangegeven trajecten te varen.