Clicky


Matthijs van Doorn manager Logistics Havenbedrijf Rotterdam

Matthijs van Doorn manager Logistics Havenbedrijf Rotterdam
01-09-2016 14:01 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Per vandaag, 1 september 2016, is Matthijs van Doorn aangesteld als manager van de afdeling Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam.

Van Doorn is ruim een jaar geleden in dienst getreden als Business Manager Forwarding. De ambities van Van Doorn passen in het streven van het Havenbedrijf om de haven van Rotterdam te ontwikkelen tot dé Logistieke hub van Europa.

Van Doorn, die voordat hij bij het Havenbedrijf kwam werken verschillende functies bij TNT (Express) heeft bekleed, volgt Wouter van Dijk op die een functie heeft aangenomen bij Prorail.

Logistics

De afdeling Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam richt zich op continue verbetering van de verbindingen met het achterland. Zowel vanuit het oogpunt van kwaliteit van het logistiek proces in de haven, als vanuit connectiviteit en frequentie. De focus ligt hierbij op de groeiketens containers en RoRo.

De afdeling staat in nauw contact met de markt op het gebied van binnenvaart, spoor, wegverkeer, freight forwarders en verladers. Met deze marktpartijen wordt nauw samengewerkt om het aantrekkelijk te maken om lading via de haven van Rotterdam te verschepen. Hiermee draagt Logistics bij aan de commerciële groeiambities van de haven in de logistieke ketens van droge en natte bulk, containers en stukgoed.