Clicky


Evacuaties Costa Blanca wegens bosbrand

Evacuaties Costa Blanca wegens bosbrand
05-09-2016 12:13 | Buitenland | auteur ANP

ALICANTE - Wegens een bosbrand aan de Spaanse Costa Blanca zijn zondag meer dan duizend mensen geëvacueerd. De vlammen rukken op en bedreigen de badplaats Jávea en het natuurgebied La Granadella. De evacués zijn ondergebracht in onder meer de badplaats Benidorm, die ongeveer 30 kilometer verderop ligt, melden Spaanse media.

Onder de evacués zouden zich veel Britten bevinden. Bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken hadden zich tot begin maandagmiddag geen gedupeerden gemeld, aldus een woordvoerster.

Met een handvol blusvliegtuigen en -helikopters en tientallen voertuigen probeert de brandweer de vuurzee meester te worden. De politie zoekt intussen naar de dader, want zij gaat er vanuit dat de brand is aangestoken. De vlammen zouden tegelijkertijd op verschillende plaatsen zijn opgelaaid.

Ook Mogente en enkele andere plaatsen in het binnenland kampen met bosbranden. In de regio Valencia is het al geruime tijd erg heet en droog. Het gehele afgelopen etmaal werd het er niet kouder dan 26 graden, meldt de Spaanse krant ABC, en dat zou een record zijn. Er staat bovendien een harde wind, die de vlammen voedt en opstuwt.