Clicky


Vakbonden sluiten principeakkoord met GETRU over dubbelbemand rijden

Vakbonden sluiten principeakkoord met GETRU over dubbelbemand rijden
09-09-2016 10:34 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BLEISWIJK - FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen hebben met GETRU een overeenstemming bereikt over een normeringsregeling voor dubbelbemand rijden. De vakbondsleden bij het transportbedrijf kunnen zich tot 12 september buigen over het akkoord. Bij hun instemming gaat de regeling in.

Het overleg van de vakbonden met GETRU vond plaats, nadat het bedrijf meer dan 200.000 euro had nabetaald vanwege te weinig betaalde uren dubbelbemand rijden. GETRU hield in het verleden een percentage aan normering aan dat te laag was volgens de cao. Stichting VNB, de cao-bewaker van FNV Transport & Logistiek, was daarom een nalevingsprocedure begonnen.

Schone lei

Naast de nabetaling heeft GETRU beloofd de cao in het vervolg volledig te gaan toepassen. Voor de vakbonden aanleiding met een schone lei te beginnen aan een overleg met GETRU over een normeringsregeling dubbelbemand rijden. Met een mooie overeenkomst tot gevolg.

Positief advies

Frank Pavias, bestuurder van FNV Transport & Logistiek: "Ik ben uiteindelijk erg tevreden over het bereikte resultaat. En ik leg dit resultaat dan ook met een positief advies voor aan de leden."