Clicky


Jongeren bekogelen journalisten in Zaanse wijk Poelenburg

Jongeren bekogelen journalisten in Zaanse wijk Poelenburg
13-09-2016 15:43 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ZAANDAM - Het was dinsdagmiddag korte tijd weer onrustig in de wijk Poelenburg in Zaandam. Een groepje jongeren bekogelde er journalisten van Powned en hun auto met eieren. Maandagochtend werden er negen Zaandammers opgepakt in verband met de onrust in deze wijk.

"Het duurde nog een half uur voordat de agenten ter plaatse waren'', zegt voorzitter Dominique Weesie van Powned tegen De Telegraaf. "Het is ongelofelijk dat er een trotse burgemeester op televisie zegt dat ze nu ‘lik-op-stuk-beleid’ gaan uitvoeren, maar intussen de politie nergens te bekennen is en nog steeds groepen jongeren voor overlast zorgen.”

Er stond rond het incident een groepje van ongeveer 25 jongeren bij wat winkels. Ze werden door de politie in de gaten gehouden. De journalisten deden ter plekke aangifte.

De rust is inmiddels weergekeerd. Zowel de bekogelde journalisten als de meeste jongeren zijn weggegaan.

De wijk Poelenburg kwam recent in het nieuws door klachten over overlast en intimidatie bij een supermarkt door Turks-Nederlandse jongeren. Het personeel zou vanwege de intimidatie bang zijn om de winkel te verlaten en ook klanten hebben er last van. Verder werden agenten intimiderend bejegend. Een 'vlogger' onder de overlastgevers publiceerde video's van de rondhangende groep op YouTube.