Clicky


HST Groep schaft vijftig nieuwe trailers aan

HST Groep schaft vijftig nieuwe trailers aan
14-09-2016 09:45 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ENSCHEDE - Vanwege toegenomen transportvolume en verdere modernisering van het wagenpark heeft HST Groep te Enschede onlangs 50 nieuwe trailers van het merk Krone aangeschaft. Voor binnenlandse distributie zijn kleptrailers gekocht, voor internationaal transport schuifzeiltrailers en megatrailers.

Kleptrailers

De kleptrailers worden ingezet bij HST TransMission. Dit is de afdeling binnen HST Groep die die zich richt op distributie binnen de Benelux. Ten behoeve van deze (fijnmazige) distributie is het trailerpark uitgebreid met vijf (drie-assige) kleptrailers.

Schuifzeiltrailers

Ook het aantal schuifzeiltrailers van HST van het type “Profi Liner”, wordt in de loop van dit jaar flink uitgebreid. Van deze 25 nieuwe zeiltrailers zijn de eersten reeds geleverd en in gebruik genomen. De anderen volgen op korte termijn. De Profi Liners van Krone staan bekend als betrouwbare, sterke en robuuste trailers. Hierdoor is de lading in de trailer extra goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Een van de voordelen van dit type oplegger is dat het schuifzeil aan twee kanten - als een gordijn - geopend kan worden. Hierdoor is het mogelijk om goederen zowel aan de achterkant als aan de zijkant van de trailer te laden en te lossen.

Megatrailers

Voor onder andere het toenemende vervoer van hoge goederen en intermodaal transport, zijn er 20 Huckepack XL-trailers met hefbaar dak gekocht. De zogeheten Mega Liners hebben een laadvolume van 100 m³ en dankzij de extra rijshoogte van 450 mm, zijn deze trailers ook geschikt voor het transporteren van hoge goederen.

De XL-extensie refereert naar de Europese standaardcode voor ladingzekerheid. Dit betekent dat voor vormvaste lading geen extra zekering nodig is en dat de trailers geschikt zijn voor een vervoerssnelheid tot 140 km/h. Hierdoor lenen deze nieuwe megatrailers zich naast wegtransport ook bijzonder goed voor intermodaal vervoer (per trein) naar onder andere de Scandinavische landen.

HST Groep is een Twentse transportonderneming en biedt haar opdrachtgevers totale logistieke oplossingen. Daarvoor heeft het bedrijf alle disciplines in eigen huis, zoals (inter)nationaal wegtransport, zeevracht, luchtvracht, intercontinentaal containervervoer, warehousing, voorraadbeheer, orderpicking en Value Added Logistics. HST Groep telt ruim 325 medewerkers en is ISO 9001/14001 gecertificeerd.