Clicky


Nieuw crossdock centrum van 8.800 m2 voor Mainfreight in Genk

Nieuw crossdock centrum van 8.800 m2 voor Mainfreight in Genk
15-09-2016 19:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AALST(B) - Mainfreight/Wim Bosman Groep en Montea hebben vandaag de samenwerkingsovereenkomst bekend gemaakt voor de ontwikkeling van een nieuw crossdock centrum op maat, bestaande uit ca 8.000 m² opslagruimte en ca 800 m² kantoorruimte te Genk-Zuid. Mainfreight ondertekende hiervoor een huurovereenkomst met een vaste looptijd van negen jaar.

De Wim Bosman Groep (het Europese deel van het wereldwijde Mainfreight netwerk) is een 3PL+ dienstverlener met een sterk netwerk voor klantspecifieke en bij voorkeur geïntegreerde warehousing, transport- en distributie-oplossingen met kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Polen, Roemenië en Rusland. Mainfreight is een wereldwijde logistieke dienstverlener met locaties in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Amerika en Europa.

De investering van Montea in dit ‘build to suit’ project bedraagt circa € 7,3 miljoen en zal het tweede kwartaal van 2017 een aanvangsrendement opleveren van 7,3 procent. Op deze nieuwe lokatie zullen ongeveer 150 mensen tewerk gesteld worden.

"Genk heeft een bijzonder goede ligging midden in de Euregio en werkt hard aan een goede ontsluiting via weg, maar ook over water. We positioneren Genk dan ook niet enkel als een belangrijke economische / industriële pool maar ook als een logistieke poort voor de regio. Investeringen zoals deze in de bouw van een nieuw cross dock verwelkomen we dan ook als een versterking van de logistieke sector in onze stad", aldus burgemeester Wim Dries.