Clicky


Grote brand bij zeevishandel Louw Spijkerman Lauwersoog

Grote brand bij  zeevishandel Louw Spijkerman Lauwersoog
18-09-2016 14:04 | Binnenland | auteur ANP

LAUWERSOOG - In de nacht van zaterdag op zondag is er een grote brand geweest bij zeevishandel Louw Spijkerman in Lauwersoog. De loodsen van de zeevishandel in de haven van Lauwersoog zijn verwoest door de uitslaande brand. De brandweer kon door snel en grootschalig ingrijpen naastgelegen bedrijfspanden grotendeels behouden, meldt de brandweer van Groningen.

Rond half 4 werden de blusploegen van Zoutkamp (Groningen) en collega’s uit Anjum (Friesland) gealarmeerd voor een middelbrand in de haven van Lauwersoog. Gezien de ligging en het feit dat de vishandel onderdeel uitmaakt van een pand waarin verschillende bedrijven gevestigd zijn, werd besloten op te schalen naar grote brand. Assistentie volgde vanuit Wehe den Hoorn en Zuidhorn en een hoogwerker uit Friesland.

Bij aankomst bleek brand te woeden in het midden van het gebouw en op het dak. Daarop startten de blusploegleden met een binnen aanval en gelijktijdig bestrijding van de brand op het dak. Om de brand makkelijker te kunnen bestrijden zijn er gaten in het dak gezaagd, aldus de brandweer.

Rond half 6 kon het sein brandmeester worden gegeven en werd afgeschaald naar kleine brand. De blusploeg uit Zoutkamp en de hoogwerker bleven nog een klein uur aanwezig om de laatste restanten af te blussen. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.