Clicky


Certificaat diervoederveiligheid voor Rabelink

Certificaat diervoederveiligheid voor Rabelink
20-09-2016 10:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WEHL - Rabelink Logistics heeft het certificaat ‘GMP+ FSA (B4 Transport)’ behaald. Een door GMP+ International uitgevoerde audit wees afgelopen week uit dat Rabelink voldoet aan de eisen die worden gesteld aan het vervoeren van diervoeder (feed). Naast verschillende foodcertificaten als AIB, IFS en BRC is nu dus ook het certificaat GMP+ Feed Safety Assurance (gericht op diervoederveiligheid) verkregen.

De auditor, die op 13 september een bezoek heeft gebracht aan Rabelink, heeft zijn algemene/eerste indruk over de activiteiten samengevat in drie woorden: trots, ambitieus en (des)kundig. Dit oordeel werd gebaseerd op het kwaliteitshandboek en de beheersing hiervan en de interviews met de betreffende personen van de afdeling HR en de planning. Rabelink is hierdoor in staat om feedgerelateerde transportklanten te bedienen.

De module GMP+ FSA is ontwikkeld om de veiligheid van diervoeder te garanderen en om consumenten gerust te stellen dat diervoederproducten op een verantwoorde wijze worden geproduceerd, ver-/bewerkt, verhandeld, opgeslagen en getransporteerd. Voorwaarden voor garantie van diervoederveiligheid zijn vastgelegd in de standaarden van GMP+ FSA. Deze standaarden zijn gebaseerd op wetgeving en aanvullende eisen vanuit de markt.

GMP staat voor ‘Good Manufacturing Practices’ (goede wijze van produceren). Met ruim 13.400 participerende bedrijven in meer dan 70 landen is GMP+ International een wereldwijde toonaangevende speler op de markt van ‘feed safety assurance certification’. Het daadwerkelijke certificaat wordt circa zes weken na de audit verstuurd en kan dus eind oktober bij Rabelink worden verwacht.

Rabelink is een 3PL+ logistiek dienstverlener met een warehousecapaciteit van 50.000 m2 en ruim 70.000 palletplaatsen. In combinatie met 132 vrachtwagens, 4 LZV’s, 185 trailers (waarvan 85 double en triple stock-opleggers) en 50 meeneemheftrucks is Rabelink uitgegroeid tot een gezonde en ondernemende organisatie. Het personeelsbestand is door de jaren heen gestegen, waardoor er momenteel aan meer dan 300 mensen een werkplek kan worden geboden.