Clicky


Nieuwe DAF voor Gemeente Emmen

Nieuwe DAF voor Gemeente Emmen
21-09-2016 13:16 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EMMEN - Na tien jaar trouwe dienst was het dan zover dat de huidige DAF CF 75.360, met een  opbouw voor riool reiniging van Bekker Lagram, werd vervangen door een nieuwe DAF CF 370 met ook weer een opbouw van Bekker Lagram.

Met de aanschaf van dit voertuig, bij de lokale DAF dealer Sent Waninge, kan de Gemeente Emmen weer een aantal jaren vooruit en weten de inwoners zich gewaarborgd van een optimale bruikbaarheid van afwatering en riolering.

De techniek heeft in die tien jaar niet stilgestaan. Het nieuwe voertuig is voorzien van een reeks aan voorzieningen die het milieu ontzien en voor de gebruiker het bedienen van de machine eenvoudiger heeft gemaakt. Te denken valt daarbij aan onder andere volledige energiezuinige LED verlichting en een modulerende pomp.

Alleen als de pomp daadwerkelijk gebruikt wordt zal de motor meer vermogen gaan leveren. Hierdoor wordt onnodig brandstofverbruik en geluidsproductie voorkomen. Vaste chauffeur Jan Kamps heeft de vorige auto 10 jaar bestuurd en zal, als het aan hem ligt, ook deze 10 jaar verder brengen.

De Gemeente Emmen heeft een inwoner aantal van ongeveer 108.000 inwoners, verspreidt  over een 26-tal deelgebieden die gezamenlijk hiermee een oppervlakte bestrijken van 346 km2. Qua oppervlakte is de Gemeente Emmen hiermee de vierde gemeente van Nederland. Het gehele afwaterings- en riolering systeem omvat een 1100 km riolering ( afstand Emmen naar Zürich ), 100 hoofdgemalen, 1085 mini gemalen en vacuüm systemen. 

Om te zorgen dat al deze inwoners probleemloos gebruik kunnen maken van afwatering en riolering, heeft de Gemeente Emmen, in tegenstelling tot veel andere gemeenten, nog een eigen rioolreiniging voertuig in gebruik. Hiermee houdt de Gemeente Emmen de gewenste flexibiliteit in eigen beheer.