Clicky


Akkoord over sociaal plan Van Gansewinkel en Shanks

Akkoord over sociaal plan Van Gansewinkel en Shanks
21-09-2016 17:24 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De werknemers van afvalverwerkers Van Gansewinkel en Shanks kunnen rekenen op een goed sociaal plan, als er vanwege de fusie banen verloren gaan. Dat stelt onderhandelaar Tjeerd Orie van CNV Vakmensen. De bonden bereikten hierover vandaag een principeakkoord met Van Gansewinkel en Shanks.

Hoeveel banen er vanwege de fusie verdwijnen, is op dit moment nog onduidelijk, zegt Orie. “De fusie zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor banen op de hoofdkantoren, waar bij verschillende afdelingen dubbelingen ontstaan. Waar en hoeveel precies weten we niet. Daarom willen we op voorhand een stevig vangnet in de vorm van een goed sociaal plan. Dit is er nu, daar zijn we blij mee. Ik verwacht dat onze leden hiermee akkoord gaan.”

Sociaal plan

In het tweejarige sociaal plan is afgesproken dat de werknemers eerst zo mogelijk intern worden herplaatst. Lukt dat niet, dan krijgen ze negen maanden lang begeleiding bij de zoektocht naar een andere baan. De ontslagvergoeding is op basis van de volledige kantonrechtersformule (die hoger is dan de transitievergoeding).

Daarnaast is een regeling getroffen voor werknemers die door het verliezen een deel van hun pensioenrechten kwijtraken. Zij krijgen ter compensatie 15.000 euro bovenop de ontslagvergoeding.