Clicky


Chauffeurs Connexxion: rammelbussen en slechte werkomstandigheden

Chauffeurs Connexxion: rammelbussen en slechte werkomstandigheden
21-09-2016 17:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Het CDA Noord-Holland is zich rot geschrokken van het bericht afgelopen zaterdag in het Parool over slecht materieel en arbeidsomstandigheden bij Connexxion. In het artikel luiden buschauffeurs van Connexxion hierover de noodklok. Statenlid Dennis Heijnen reageert: “Dit is absoluut niet zoals het hoort! Bussen moeten veilig zijn voor chauffeur en passagier en chauffeurs moeten met plezier naar hun werk gaan.”

In het artikel wordt melding gemaakt van bussen waarin de airco en/of de verwarming het niet doet, bussen die hevig trillen/rammelen en veel geluid maken, chauffeursstoelen die niet functioneren en zonneschermen die niet werken. Daarnaast is er volgens de chauffeurs veel mis met hun rust- en rijtijden en de onderkomens waar zij tijdens hun pauzes verblijven.

Het artikel in het Parool gaat over bussen van Connexxion die rijden in de metropoolregio Amsterdam. De provincie Noord-Holland is geen opdrachtgever voor het openbaar vervoer in dat gebied, maar is dat wel voor het busvervoer in de rest van de provincie.

Heijnen: "Wij willen weten of deze klachten ook voorkomen in de kop van Noord-Holland, de IJmond en de Gooi en Vechtstreek en wat de provincie hieraan kan doen."

Het CDA heeft daarom schriftelijke vragen gesteld, waarin vooral aandacht is voor de manier waarop de provincie de arbeidsomstandigheden en de staat van de bussen controleert, nadat de concessie is verleend. Gedeputeerde Staten moeten de vragen binnen 30 dagen beantwoorden.