Clicky


Hoogste punt DC Rhenus Contract Logistics in Son bereikt

Hoogste punt DC Rhenus Contract Logistics in Son bereikt
22-09-2016 10:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SON - Op woensdagmiddag 21 september is het hoogste punt van Rhenus Contract Logistics op het bedrijvenpark Ekkersrijt in Son gevierd. Het distributiecentrum voor de Duitse logistieke dienstverlener wordt in twee fases gebouwd. Fase I is 50.000 m² en wordt in februari 2017 opgeleverd, fase II bestaat uit 35.000 m² en zal in een later stadium worden uitgevoerd.

Na een korte rondleiding op de expeditie en de speeches van de heer Klanderman (managing director DOKVAST), de heren Brockhaus en Van Erven (respectievelijk lid van Raad van Bestuur Rhenus Groep en Senior Vice President Rhenus Contract Logistics) en de heer Visser (wethouder gemeente Son) werd het bereiken van het hoogste punt van het DC NewLogic VI gevierd. De eer om de officiële handeling te mogen verrichten werd gegeven aan de heer Brockhaus en aan de heer Van Erven: het plaatsen van een constructieve balk bij de luifel.

Uitbreiding opslagcapaciteit

Met de komst van het nieuwe DC breidt Rhenus zijn opslagcapaciteit in Son verder uit. Het bedrijf vestigde zich drie jaar geleden al op het oostelijke gedeelte van bedrijvenpark Ekkersrijt in een distributiecentrum met een omvang van 60.000 m², eveneens een ontwikkeling van DOKVAST.

De uitbreiding is nodig, omdat Rhenus Contract Logistics in Nederland in vijf jaar tijd is verdubbeld, onder meer op het gebied van Health-Tech en Mediaproducten. Naast de opslag van deze producten zal in het pand ook speciale geconditioneerde opslag van medical devices gaan plaatsvinden.

Bouwproces

NewLogic VI is gevestigd op een terrein van 12 hectare en wordt - inclusief verdiepingsvloeren - in totaal circa 80.000 m² groot. Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het DC. Momenteel is er van Fase I de helft van de staalconstructie gesteld en is tweederde van de docks gereed. In samenwerking met Heembouw wordt het DC in slechts zeven maanden volgens de LEAN-methode gerealiseerd.

Voor het duurzame pand wordt een hoge BREEAM-score geambieerd. Het terrein van de bedrijfshal is intussen helemaal uitgevlakt en er wordt volop gewerkt aan de gevels en het dak. Er zal onder meer gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp. Bijzonder aan NewLogic VI is dat het pand een dak krijgt, waar in de toekomst zonnepanelen op worden geïnstalleerd.