Clicky


Roemeen bekent doden van Visser en vriend

Roemeen bekent doden van Visser en vriend
03-10-2016 16:58 | Buitenland | auteur ANP

MURCIA - De Roemeen Valentin I. heeft de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in mei 2013 doodgeslagen. Dat heeft de 62-jarige verdachte maandagmiddag bekend tijdens de rechtszaak over de dubbele moord in de Spaanse stad Murcia, melden plaatselijke media.

De Roemeen ontkende echter dat er sprake was van een vooropgezet plan. "Ik ben niet betaald om ze te vermoorden", zei hij. "Het liep gewoon zo.''

I., die een militaire opleiding heeft, zei dat hij eerst Visser doodde en daarna Severein. Hij deelde daarbij vuistslagen uit en gebruikte een vaas en een glazen asbak. Volgens de Roemeen zou Severein hem eerst geslagen hebben.

Volgens de Spaanse 39-jarige hoofdverdachte Juan C. bestond er juist wel een plan om het Nederlandse stel in mei 2013 te vermoorden. C. bekende dat het zijn idee was en dat hij een voorschot van 1200 euro aan I. had gegeven om de moorden te plegen. In totaal zou I. tussen 10.000 en 15.000 euro voor de moorden krijgen. De Roemeen zou ook degene zijn geweest die de lichamen in stukken hakte om de stoffelijke resten makkelijker te kunnen vervoeren en begraven.

De advocaten van de verdachten verklaarden vrijdag nog dat de gebeurtenissen uit de hand liepen tijdens de bijeenkomst waarbij Visser en Severein uiteindelijk werden gedood. "Er was geen plan vooraf", benadrukte de advocaat van C., José María Caballero, toen nog.

Aanklager Verónica Celdrán gaf vrijdag aan dat er wel degelijk een plan was. Juan C. zou de moord beraamd hebben vanwege een zakelijk conflict met Severein.