Clicky


16 maanden cel geëist tegen 'bandenprikker'

16 maanden cel geëist tegen 'bandenprikker'
04-10-2016 11:55 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Tegen de twintigjarige Quintin S., die ervan wordt verdacht de 'Westlandse bandenprikker' te zijn, is dinsdag in de rechtbank in Den Haag zestien maanden cel geëist, waarvan tien voorwaardelijk. Ook moet S. volgens het Openbaar Ministerie een gebiedsverbod krijgen voor het Westland en zich laten behandelen om herhaling te voorkomen.

De man uit 's-Gravezande wordt ervan verdacht tussen september 2015 en mei dit jaar van bijna driehonderd auto's banden te hebben lekgestoken. Dat gebeurde in zijn woonplaats en de nabijgelegen plaatsen Monster, Naaldwijk en Wateringen. Op diverse auto's werd een boodschap achtergelaten, bijvoorbeeld dat de feestweek in Naaldwijk moet worden afgelast, omdat "mijn huisdier niet tegen de overlast kan". Alle berichten zijn ondertekend door 'Slash'.

Na zijn arrestatie, begin mei, zou S. hebben geprobeerd een vriend aan te zetten om uit naam van Slash opnieuw banden lek te prikken. S. was toen op voorwaarden vrijgelaten, maar direct daarna is hij weer vastgezet. Hij zit nu vier maanden in voorlopige hechtenis.

S. zelf zweeg het grootste deel van de tijd dinsdag. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. Een paar keer maakte hij zijn ongenoegen kenbaar, als het bijvoorbeeld over zijn persoonlijke omstandigheden ging, of over het geëiste locatieverbod. Verder maakte hij een onbewogen indruk.

S. zou tot zijn daden zijn gekomen nadat de relatie met zijn vriendin uitging. Volgens zijn moeder ging het toen slecht met haar zoon. Uit het onderzoek van de psycholoog naar de persoonlijke omstandigheden van S. blijkt dat hij autistische kenmerken heeft.

De 'Westlandse bandenprikker' hield het Westland maandenlang in de greep en zorgde voor maatschappelijke onrust. De totale schade loopt in de tienduizenden euro's.

De rechtbank doet uitspraak op 18 oktober om 13.00 uur.