Clicky


Goodman Group verstevigt relatie met Amazon

Goodman Group verstevigt relatie met Amazon
06-10-2016 11:26 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Goodman Group, wereldwijd toonaangevend eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van logistiek vastgoed, versterkt haar samenwerking met Amazon door het leveren van 137.000 m² logistieke ruimte, verdeeld over twee logistieke centra in de regio Hauts-de-France in Frankrijk. In Amiens wordt een nieuw logistiek centrum van 107.000 m² ontwikkeld terwijl in Lauwin-Planque een bestaande ruimte van 30.000 m² zal worden verhuurd. Sinds 2006 leverde Goodman voor Amazon al meer dan een miljoen vierkante meter aan logistieke ruimte door heel Europa.

Het nieuwe logistieke centrum in Amiens, tussen Lille en Parijs, levert 107.000 m² aan opslag- en kantoorruimte en wordt volledig uitgerust met LED-verlichting. De bouw start begin oktober waarbij Goodman streeft naar een BREEAM Very Good certificaat bij de voltooiing in september 2017.

“Goodman heeft opnieuw bewezen een sterke en betrouwbare vastgoedpartner te zijn. Bovendien is Goodman zowel creatief als proactief wanneer het aan onze behoeften tegemoet komt. Wij versterken ons logistieke netwerk in Frankrijk en verbeteren onze dienstverlening aan onze klanten,” aldus Nicholas Deeks, directeur EU Real Estate bij Amazon.

“Amazon is één van onze grootse klanten wereldwijd en we zijn erg trots dat we deze samenwerking, die al meer dan tien jaar duurt, kunnen voortzetten,” aldus Philippe Arfi, Country Director voor Goodman in Frankrijk. “Deze bekendmaking is dan ook een mijlpaal in onze samenwerking met Amazon en bevestigt nogmaals onze positie als marktleider op het gebied van ontwikkeling van logistiek vastgoed voor de e-commerce sector.”

Amazon verlengt huurcontract voor drie gebouwen

Eerder dit jaar heeft Amazon de huurcontracten verlengd voor logistieke centra in Saran en Montélimar in Frankrijk, samen goed voor 106.000 m². Beide centra zijn eigendom van het belangrijkste Europese investeringsvehikel van Goodman, Goodman European Partnership (GEP), waardoor deze rechtstreeks onder Goodmans eigen property services en asset management diensten vallen.

“De overeenkomsten over de twee huurverlengingen onderstrepen de kwaliteit, de flexibiliteit en de toegevoegde waarde op lange termijn van de vastgoedoplossingen en -diensten die wij onze klanten bieden, zelfs in snel ontwikkelende sectoren zoals e-commerce”, voegt Philippe Arfi hier aan toe.