Clicky


Nieuwe DAF XF met kraan en laadbak voor Grolleman Transport

Nieuwe DAF XF met kraan en laadbak voor Grolleman Transport
07-10-2016 10:30 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - DAF dealer Sent Waninge heeft donderdag 6 oktober, vanaf hun vestiging in Zwolle, een nieuwe DAF afgeleverd aan Grolleman Transport. De DAF XF440 FAN Space Cab vervangt de tien jaar oude voorganger.

De nieuwe vrachtwagen beschikt over een laadbak en HIAB laadkraan die een bereik heeft van 22 meter. De nieuwe aanwinst gaat voornamelijk gebruikt worden voor het laden en lossen van dakpannen bij bouwprojecten. De laadkraan in combinatie met de laadbak zorgt voor 'slimme logistiek' omdat dakpannen vanaf de vrachtwagen direct op het dak geplaatst kunnen worden.

Deze manier van werken zorgt voor een vermindering van de fysieke belasting voor de dakdekkers, ze hebben nu maar een

keer de dakpannen in de hand. Een ander voordeel is dat er geen ruimtebeslag is, er kan geladen en gelost worden direct vanuit de laadbak. Ook is de kans op breuk van de dakpannen veel minder omdat deze minder vaak verplaatst worden. De dakpannen worden namelijk begeleidt vanaf de fabriek tot direct op het dak. 

Grolleman, gevestigd in Wijhe, heeft zicht de afgelopen 80 jaar ontwikkeld tot een moderne transportonderneming, met een zowel technisch, als uiterlijk goed onderhouden wagenpark. Ze hebben zich gespecialiseerd in bouwmaterialentransport , hoogkraan werkzaamheden en het koel- en vriestransport. 

Eerder dit jaar heeft DAF dealer Sent Waninge al meerdere DAF trucks afgeleverd aan Grolleman. Het ging hier om losse trekkers die ingezet worden voor het bouwmaterialen-, koel- en vriestransport.