Clicky


Merwedebrug A27 afgesloten voor vrachtwagens

Merwedebrug A27 afgesloten voor vrachtwagens
11-10-2016 08:46 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GORINCHEM - De Merwedebrug bij Gorinchem op de A27 is vanaf dinsdag in beide richtingen gesloten voor al het vrachtverkeer. Door scheurtjes in de brugconstructie vindt Rijkswaterstaat het uit veiligheidsoverwegingen niet verantwoord om vrachtwagens te laten passeren.

De scheurtjes werden vorige week ontdekt, waarop in eerste instantie werd besloten de brug af te sluiten voor zwaar vrachtverkeer boven de 60 ton. Nadat op een andere plek is gebleken dat de situatie ernstiger is, geldt de maatregel voor alle vrachtwagens (alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton).

De maatregel geldt voor onbepaalde tijd. Op grond van eerste onderzoeksresultaten had Rijkswaterstaat al besloten om binnen nu en twee maanden de brug aan de onderkant te verstevigen. Op dit moment wordt onderzocht of dit nog versneld kan worden

Vrachtverkeer moet omrijden via de A2 en A16 en wordt geïnformeerd via borden boven en langs de weg. Per dag rijden zo’n 95.000 voertuigen over de brug. 18.000 hiervan zijn vrachtwagens.

Wegens de verbreding van de A27 is onder andere gekeken naar de belastbaarheid van de 55 jaar oude Merwedebrug. Uit de berekeningen bleek dat de stalen draagbalken van de brug mogelijk tekenen van overbelasting vertonen.