Clicky


Truck en Trailer Groep Nederland levert 100 Kögel RO RO trailers aan Smeets Ferry

Truck en Trailer Groep Nederland levert 100 Kögel RO RO trailers aan Smeets Ferry
03-11-2016 11:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ALBLASSERDAM - Smeets Ferry uit Alblasserdam heeft honderd Kögel RO RO schuifzeil trailers aangeschaft bij Truck en Trailer Groep Nederland, importeur van Kögel trailers in Nederland. Het betreft 63 trailers die worden vervangen en een uitbreiding van 37 trailers.

Smeets Ferry is opgericht in 1988 door Laurentius Smeets. Het transportbedrijf is gespecialiseerd in transport, logistiek, expeditie- en Ferry verkeer. De producten die Smeets Ferry vervoert vinden hun weg vanuit de Benelux en Duitsland naar alle mogelijke bestemmingen in heel Europa, inclusief het Verenigd Koninkrijk. Door de jaren lange ervaring is Smeets Ferry een partner van betekenis als het gaat om kostencalculatie, planning en routing.

Het wagenpark bestaat inmiddels uit 400 trailers(Euroliners XL), 180 trekkende eenheden op het vaste continent en 60 Trucks in de UK. Verder houdt Smeets Ferry kantoor in Engeland, Nederland, Duitsland en Polen.

De keuze voor Kögel trailers is gemaakt op basis van producteigenschappen en kwaliteit. De trailers worden uitgevoerd in de zogenaamde Benelux uitvoering. Hierbij hebben de trailers vier tons kantbalken, vier tons sjorogen en doorgestoken dwarsliggers door de hoofdliggers, waardoor de hardhoutenvloer met Omegaprofiel de volledige ondersteuning heeft. Dit resulteert in een maximale inwendige hoogte. Tevens heeft de Benelux-uitvoering een 15 tons nek met een dikte van 120 mm.

Speciaal voor dit project is Kögel een samenwerkingsverband aangegaan met Valx assen. Valx assen kennen de laagste onderhoudscijfers in de markt. Valx assen hebben zich de afgelopen jaren bewezen als zeer betrouwbare assen van hoge kwaliteit. Het ontwerp met gedetailleerde innovatie zorgen voor een optimale performance en stabiliteit. Deze assen bieden een hoge mate van efficiency, thermische en mechanische stabiliteit ,samen met een constante en voorspelbare remeigenschap.