Clicky


34 jaar cel voor moord op Visser en Severein

34 jaar cel voor moord op Visser en Severein
04-11-2016 11:53 | Buitenland | auteur ANP

MURCIA - De twee mannen die schuldig zijn bevonden aan de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein zijn vrijdag door de rechtbank in het Spaanse Murcia tot elk 34 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De twee veroordeelden moeten aan de vier naaste familieleden bovendien een schadevergoeding betalen van in totaal 200.000 euro. Dat heeft het Provinciale Hof in Murcia bekendgemaakt, nadat eerder door een jury was bepaald dat het duo direct schuldig is aan de dood van de twee Nederlanders.

Volleybalinternational Visser en haar partner Severein werden in mei 2013 vermoord in een afgelegen vakantiehuis in de buurt van de Spaanse stad Murcia. De Roemeen Valentin I. bekende dat hij stel heeft doodgeslagen in opdracht van Spanjaard Juan C., die volgens de jury het brein was achter de dubbele moord. Juan C. was financieel manager bij de volleybalclub CAV Murcia waarbij Visser van 2009 tot 2011 speelde. Hij had een zakelijk geschil met het Nederlandse stel.

Juan C. en Valentin I. hadden volgens de rechtbank direct schuld aan de dood van de twee Nederlanders. Een tweede Roemeen, Constantin S. (50) werd niet schuldig bevonden aan moord. Op het moment dat de Nederlanders om het leven werden gebracht was hij op de bovenverdieping van het huis. De jury achtte wel bewezen dat hij medeplichtig was aan het in stukken snijden van de lichamen. Voor zijn aandeel kreeg Constantin S. vrijdag vijf maanden celstraf. Hij moet de nabestaanden van het Nederlandse stel in totaal 16.000 euro betalen.

Een vierde verdachte in de zaak (Serafin de A.), de eigenaar van de boomgaard waar de lichamen van Severein en Visser werden begraven, werd vrijgesproken door de jury.

Het OM had reeds hoger beroep aangekondigd tegen de uitkomst in de zaken tegen Constantin S. en Serafin de A.