Clicky


Nedstaal na twee jaar alsnog ten onder

Nedstaal na twee jaar alsnog ten onder
04-11-2016 16:56 | Algemeen | auteur ANP

ALBLASSERDAM - Staalproducent Nedstaal sluit twee jaar na een doorstart alsnog de deuren. De tweehonderd medewerkers verliezen hun baan. De komende twee maanden worden alle lopende orders nog afgerond en uitgeleverd. Dat maakte het bedrijf vrijdagmiddag bekend.

Nedstaal, dat onder meer staalproducten voor de auto-industrie maakt, wijt de sluiting aan de "combinatie van prijsdruk en structureel terugvallende vraag en de sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst". De wereldwijde staalmarkt kampt met een overvloed aan goedkoop Chinees staal.

De onderneming zegt de gevolgen van de bedrijfsbeëindiging voor de werknemers te betreuren en zal trachten de medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden. Er is een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad ingediend en er wordt in overleg getreden met de vakbonden.

Precies twee jaar geleden maakte Nedstaal, dat in de crisis in ernstige problemen raakte, een doorstart onder de vleugels van industrieel conglomeraat Andus Group uit Vianen. Daardoor konden toen 200 van de 280 banen worden gered.

FNV-bestuurder Koos de Meij laat weten geschrokken te zijn dat nu opnieuw 200 mensen op straat komen te staan na de recente ontslagen in de scheepsbouw bij Heerema en IHC die deels dezelfde regio troffen. "Nedstaal had het al anderhalf jaar moeilijk en uiteindelijk hebben de banken en Andus gezegd dat ze de financiering stopzetten. Wij hopen nu dat het moederbedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt en mensen niet met lege handen naar huis stuurt."