Clicky


Transport- en logistieksector komen bij elkaar op eerste editie TransLogista Venray 2016

Transport- en logistieksector komen bij elkaar op eerste editie TransLogista Venray 2016
07-11-2016 10:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VENRAY - De eerste editie van TransLogista vindt op 13, 14 en 15 december 2016 plaats in Evenementenhal Venray. Op deze vakbeurs worden de transport- en logistieksector samengebracht. Het exposantenveld krijgt steeds meer gestalte, evenals het kennisprogramma. TransLogista moet hét kennis- en netwerkplatform worden voor logistiek- en transportprofessionals uit de regio Venlo-Venray.

Het gebied Venlo-Venray staat al acht jaar op rij op nummer één op de Logistieke Kaart. Ook voor de toekomst wil deze regio één van de Europese topregio’s zijn voor logistiek. Evenementenhal wil met TransLogista de draaiende motor zijn achter de ontwikkeling in de regio. De vakbeurs speelt in op de behoeften van exposanten. “Zij geven aan positief te zijn over onze beurskoers en de potentie van regio Venlo-Venray”, zegt Nicole van Leeuwen van Evenementenhal.

Greep uit het deelnemersveld

De ambitie van TransLogista 2016 is het verbinden van professionals uit de logistieke dienstverlening, primair actief in Zuid- en Midden-Nederland, België en Duitsland. De beursorganisatie liet eerder bij de bekendmaking van het nieuwe beursconcept en –titel weten te streven naar een interessante branchevertegenwoordiging op de beursvloer.

Nu, ruim een maand voor TransLogista, is er een gevarieerd deelnemersveld dat bestaat uit onder meer A-Safe B.V., Bulthuis Truck- en Traileronderdelen B.V., Wolves Autoberging, Logitrade Logistic Systems B.V., Movexx International B.V., Van Gent Forkliftparts, TVH Group N.V. en Lukoil Netherlands B.V.

Ook TopTruck en FROMM nemen deel aan TransLogista. “De vakbeurs vindt plaats in een belangrijke regio voor onze formule”, zegt Rob Veltman van TopTruck. “Het is de verbinding tussen Duitsland, Nederland en België, waardoor er veel transportbewegingen zijn. Als werkplaatsformule wil je laten zien wat er voor de transporteurs in deze regio mogelijk is”, aldus Veltman.

Ook Anton Boswijk van FROMM, winnaar van de Nationale Business Succes Award 2016, geeft aan waarom TransLogista voor hen een waardevol platform is: “Tijdens deze beurs kunnen wij onze producten en diensten uitstekend presenteren. Dicht tegen de logistieke hotspot van Brabant en Limburg. Een markt waar de internationale FROMM-groep wereldwijd een belangrijke rol inspeelt.”

Kwalitatief kennisprogramma

Naast de beursvloer, zet TransLogista de verbinding tussen logistiek en transport door in de vorm van een kwalitatief kennisprogramma. Het hoogwaardige kennisprogramma wordt aangeboden voor en door de sector en gaat in op landelijke en regionale ontwikkelingen. Zo verzorgt TLN een kennissessie over het truckkartel en samenwerking & mededinging.

Daarnaast geeft Maurits Groen namens Energetika een inhoudelijke sessie ‘The fastes climate change solution (and the most profitable one)’. Namens Vela verzorgen verschillende sprekers (interactieve) sessies: lucht in verpakkingen (grote ergernis en nadelig CO2-effect), forecasting & emballage en WMS selecteren en WMS in gebruik nemen (ervaringen en aanbevelingen).

De eerste editie van TransLogista vindt plaats op 13, 14 en 15 december 2016 in Evenementenhal Venray. De beursvloer is geopend van 15.00 tot 21.00 uur.