Clicky


Werkloosheid verder afgenomen

Werkloosheid verder afgenomen
14-11-2016 11:28 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - De kansen op een baan nemen toe, ook voor langdurig werklozen. Dat zei minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag in reactie op nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waaruit blijkt dat de werkloosheid met 80.000 is afgenomen.

Dat kwam enerzijds doordat minder werkenden hun baan kwijtraakten en anderzijds doordat meer toetreders op de arbeidsmarkt werk vonden. De beroepsbevolking groeide in het derde kwartaal verder: in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder kwamen er bijna 130.000 werkenden bij.

"Ik ben blij voor al die duizenden mensen die de afgelopen maanden een baan hebben gevonden. Soms moesten ze daar lang op wachten, maar hun wachten is beloond'', aldus Asscher. "Ik hoop dat er de komende maanden nog veel meer mensen aan de slag kunnen komen. Daar wil ik alles aan doen."

De langdurige werkloosheid - mensen die langer dan een jaar thuis zitten - is volgens het CBS eveneens afgenomen, ook onder de moeilijke groep van 45-plussers. Wel zijn nog steeds ruim zes op de tien werkloze 45-plussers twaalf maanden of langer op zoek naar werk. Gekeken naar het totaal aantal werklozen zijn dat er vier op de tien.