Clicky


Dasko Groep neemt diepvriestransport Bakker Logistiek over

Dasko Groep neemt diepvriestransport Bakker Logistiek over
18-11-2016 21:16 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ALMELO - Vanuit een strategische heroverweging heeft Bakker Logistiek besloten haar activiteiten op het gebied van diepvriestransport over te dragen aan de Dasko Groep. Deze activiteiten zijn door Bakker Logistiek verkregen na de overname van Broersma Logistiek in 2005 en werden sindsdien vanaf de locatie in Heerenveen middels crossdocking voor diverse opdrachtgevers verzorgd.

Nadat de locatie in Heerenveen recentelijk is verbouwd, om de groei van een bestaande opdrachtgever te ondersteunen, is besloten om de overige activiteiten aldaar opnieuw te beoordelen.

Uit deze strategische heroverweging is naar voren gekomen dat de diepvriestransport activiteiten onvoldoende synergie hebben met de overige transportactiviteiten wat ertoe geleid heeft dat Bakker Logistiek een partner heeft gezocht welke de dienstverlening voort kan zetten voor deze opdrachtgevers.

Na deze overdracht zal Bakker Logistiek zich concentreren op haar core business, bestaande uit warehousing (in diverse koelklasses) en ambient-, geconditioneerd en gekoeld transport in de Benelux en Duitsland.

Dasko Groep Dasko Groep heeft vestigingen in Almelo, Zwolle, Wietzendorf (DLD) en Nieprusziewo (PL). Het overgenomen diepvriestransport zal worden uitgevoerd door Dasko GmbH. Dasko GmbH heeft een eigen vrieshuis in Wietzendorf met mogelijkheden voor orderpick, crossdocking en opslag.

"Wij hebben een bestaand netwerk waarbij deze overgenomen activiteiten perfect aansluiten", aldus Bertus Dasselaar, algemeen directeur van de Dasko Groep. De diensten zullen worden gerealiseerd vanuit hun vestiging in Wietzendorf waarbij tevens gebruik gemaakt wordt van een hub in Rheine. De nieuwe opdrachtgevers zijn inmiddels ontmoet, en alle partijen gaan uit van een positieve voortzetting van de dienstverlening.

Dasko zal geen personeel en/of materieel mee overnemen. "Wij zetten zelf nieuw materieel in vanuit de vestiging Duitsland", aldus Dasselaar.

"We gaan voor een positieve samenwerking met onze nieuwe klanten!", laat Dasselaar weten.