Clicky


'Man belde zelf politie over vermiste meisjes'

'Man belde zelf politie over vermiste meisjes'
21-11-2016 09:44 | Buitenland | auteur ANP

LISSABON - De 34-jarige man die is aangehouden in verband met betrokkenheid bij de vermissing van de zestienjarige meisjes Sam Bruijs en Femke Lucas zegt zelf dat hij de politie heeft gebeld. Dat meldt de Portugese krant Correio da Manhã op basis van het politieverhoor.

De Nederlandse man zou de twee meisjes uit Bergen op Zoom vrijdagavond in de Portugese kustplaats Albufeira hebben ontmoet en daarna contact hebben opgenomen met de politie. Hij werd zaterdag samen met de meisjes aangetroffen.

Nederland heeft om de uitlevering van de man gevraagd. Hij wordt ervan verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders.

De Nederlandse politie herkent zich niet in zijn verklaringen, legde een woordvoerster maandag uit. De tipgever die de politie op het spoor zette naar de meisjes was iemand anders.

Sam en Femke werden sinds dinsdag vermist. Ze waren naar Malaga gevlogen en doken later op in Portugal. Ze zijn inmiddels herenigd met hun ouders. Een woordvoerster van de gemeente Bergen op Zoom bevestigde maandagochtend dat de tieners weer in Nederland terug zijn.