Clicky


Sluiting brug Sluiskil op 10 en 11 december vanwege werkzaamheden

Sluiting brug Sluiskil op 10 en 11 december vanwege werkzaamheden
05-12-2016 13:29 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

SLUISKIL - Op zaterdag 10 en zondag 11 december voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug bij Sluiskil. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is de brug op beide dagen van 08.00 tot 16.00 uur gestremd voor weg- en treinverkeer.

Ook de scheepvaart ondervindt dit weekend hinder als gevolg van de werkzaamheden.

Omleiding wegverkeer

Automobilisten kunnen omrijden via de Sluiskiltunnel. Het openbaar vervoer heeft route en dienstregeling op de stremming aangepast. Voor (brom)fietsers vaart er op beide dagen een pontje over het Kanaal van Gent naar Terneuzen. De omleiding voor automobilisten wordt ruim voor de Sluiskilbrug met borden aangegeven. Ook de verwijzing voor fietsers naar het pontje wordt met borden aangegeven.

Scheepvaart en treinverkeer

Op zaterdag 10 en zondag 11 december is de Sluiskilbrug van 08.00 tot 16.00 gestremd voor de scheepvaart. Op zondag 11 november voorziet Rijkswaterstaat een aantal momenten waarop scheepvaartverkeer de brug kan passeren. De exacte tijden hiervoor worden vooraf afgestemd met de vaarweggebruikers. Daarnaast wordt het scheepvaartverkeer geïnformeerd via een BASS (Bekendmaking aan de Scheepvaart Scheldegebied). Omdat de werkzaamheden in het weekend plaatsvinden ondervindt het goederentreinverkeer niet of nauwelijks hinder. Hierover heeft vooraf afstemming plaatsgevonden met ProRail.

Werkzaamheden

Tijdens de stremming voert Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de elektrische en mechanische installaties van de brug. De aannemer voert daarnaast herstelwerkzaamheden uit aan het wegdek en inspecteert de brug op conservering en constructieve sterkte. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de levensduur en bedrijfszekerheid van de Sluiskilbrug te kunnen garanderen.