Clicky


Actievoerders verstoren debat over flexwet

Actievoerders verstoren debat over flexwet
07-12-2016 18:17 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Actievoerders tegen de zogenoemde flexwet hebben woensdagmiddag een debat in de Tweede Kamer verstoord. Leden van de SP-jongerenorganisatie Rood trokken hun bovenkleding uit, waarna de tekst #Flexit op hun buiken zichtbaar werd.

De politie maande het groepje activisten de zaal te verlaten. De verstoring was tijdens het debat met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Hij verdedigt zich daar tegen kritiek op zijn flexwet, officieel Wet werk en zekerheid (Wwz). De wet is onder meer bedoeld om werknemers meer zekerheid te bieden, maar volgens critici leidt de Wwz juist tot meer tijdelijke contracten.

"Jongeren kunnen geen normaal leven opbouwen en gaan van flutcontract naar flutcontract. Tijd om dat aan te pakken”, aldus Rood-voorzitter Merel Stoop in een verklaring na afloop van de actie. De SP en Rood willen dat flex duurder wordt dan vast. Daarnaast moet het jeugdloon volledig worden afgeschaft en moet het minimumloon met 10 procent omhoog. Stoop: "Tot die tijd trekken wij ten strijde tegen flexgekken als Lodewijk Asscher!”