Clicky


Kickbokser Rico Verhoeven verslaat Badr Hari

Kickbokser Rico Verhoeven verslaat Badr Hari
11-12-2016 00:29 | Sport | auteur ANP

OBERHAUSEN - Kickbokser Rico Verhoeven heeft zaterdag het prestigegevecht met Badr Hari gewonnen. De regerend wereldkampioen uit Brabant zag zijn tegenstander in het begin van de tweede ronde opgeven met een blessure vlak onder zijn rechterelleboog.

Hari begon uitstekend aan de eerste ronde in de König Pilsener Arena van Oberhausen. Verhoeven liep al snel een wond aan zijn neus op. Hari moest de strijd in de tweede ronde staken met een enorme zwelling op zijn rechteronderarm. Zo eindigde het langverwachte gevecht tussen de twee Nederlandse topvechters in een anticlimax. "Zo wil ik eigenlijk niet eindigen '', zei Verhoeven. "Maar het is zoals het is.''

"Zo wil ik niet verliezen en hij niet winnen'', concludeerde Hari met zijn gekwetste arm in het verband. "Volgend jaar doen we het weer en dan ga je er aan.'' Zo krijgt het gevecht tussen beide kickboksers mogelijk een tweede aflevering. Het eerste gevecht begon met een opmerking van Verhoeven, die Hari uitdaagde op televisie. De Marokkaan accepteerde de uitdager meteen.

En daar stonden ze dan zaterdag in een volgepakt sportpaleis van Oberhausen, met ruim tienduizend Nederlanders op de tribune. De oud-kampioen die de laatste vier jaar vooral in het nieuws kwam met rechtszaken en privéproblemen tegenover de op papier beste kickbokser van dit moment. De 32-jarige Hari vocht nauwelijks wedstrijden sinds het einde van de lucratieve vechtcompetitie K1 in 2012. Hij dook regelmatig op in de buurt van topvoetballer Cristiano Ronaldo en werd een goede bekende van de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadirov.

De 27-jarige Verhoeven maakte in die periode wel naam in de ring. Hij sloeg en schopte zich in 2013 naar de wereldtitel en bleef ongenaakbaar. Fitter dan Verhoeven kan een kickbokser bijna niet zijn. Daarom eiste Hari ook een gevecht over slechts drie ronden. De eerste ronde won de Amsterdammer op punten. Hij startte ook goed aan het tweede bedrijf, totdat zijn onderarm hem in de steek liet. Zo won de Brabander met onbesproken gedrag van de 'Bad Boy', die zich nog verzet tegen een celstraf van twee jaar voor ernstige mishandeling van de inmiddels vermoorde zakenman Koen Everink tijdens een housefeest in de ArenA. De Hoge Raad doet eind deze maand uitspraak.