Clicky


Geschokte reacties op dood George Michael

Geschokte reacties op dood George Michael
26-12-2016 00:39 | Showbizz | auteur ANP

DEN HAAG - Op Twitter wordt verslagen gereageerd op het overlijden van George Michael. Leo Blokhuis en Gerard Ekdom kwamen al snel met een reactie, net als Cornald Maas.

“Ben verdrietig”, schreef Ekdom vlak nadat het nieuws bekend werd. “Wat een takkejaar voor de muziek. George Michael. 53 jaar. Ik ben gewoon echt verdrietig.” Leo Blokhuis houdt het kort. “Niet te geloven”, twittert hij.

Cornald Maas plaatste een YouTube-video op Twitter van You Have Been Loved. “Misschien wel zijn mooiste lied”, schrijft hij erbij. Acteur Victor Renier vindt ook troost in de muziek. “George Michael staat hard aan vanavond. Kan niet hard genoeg”, laat hij zijn volgers weten.

Dj Michiel Veenstra zegt: "Dat wordt weer een paar uur liedjes opzetten vannacht... #ripgeorgemichael.'' En dj Domien Verschuuren twittert: "George Michael. Niet, toch? Op Eerste Kerstdag?! #lastchristmas"

Zanger Jan Rot toont zich ook geschrokken: "Sodeballen, George Michael dood (53)? We hadden het nog over Wham! vanmiddag, voor @OOR ben ik bij hun afscheidsconcert in Wembley geweest."

RTL-Amerikacorrespondent Erik Mouthaan ‏herinnert zich iets uit zijn jeugd: "Grootste compliment dat ik op middelbare school ooit kreeg was dat ik in de verte wel wat leek op George Michael. George Michael worstelde op jonge leeftijd met seksualiteit. Schreef zijn mooiste nummer over overleden minnaar."

Brian May, gitarist van Queen, is een van de buitenlandse prominenten die op Twitter reageert op het plotselinge overlijden van zanger George Michael.

“Het kan niet waar zijn”, laat hij zijn volgers weten. “Ben zeer aangedaan.” In 1992 werkte George Michael met Queen samen. Ze deden live de Queen-klassieker Somebody To Love. Dat gebeurde tijdens een tribute-concert voor Freddie Mercury. De song verscheen ook op een EP.

Ook Gary Numan, bekend van de hits Cars en Are Friends Electric, is geschokt. “George Michael, Oh no”, schrijft hij. Zangeres Gloria Gaynor condoleert in een tweet de nabestaanden van de Britse zanger.

Duran Duran, in de jaren tachtig de grote concurrent van Wham! spreekt in een tweet over ‘de vloek van 2016’, omdat er dit jaar zo veel beroemde en vooral geliefde popmuzikanten zijn overleden. “Opnieuw ontvalt ons een groot talent”, schrijft de band via het officiële twitteraccount.

Martin Fry van ABC en Howard Jones, twee artiesten die ook grote successen vierden in de jaren tachtig zeggen ook verbouwereerd te zijn door de plotselinge dood van de zanger.