Clicky


Fireman Dakar Team krijgt warm onthaal van Paraguayaanse collega's

Fireman Dakar Team krijgt warm onthaal van Paraguayaanse collega's [+video]
31-12-2016 19:15 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ASUNCION - Het Nederlandse Fireman Dakar Team kreeg eerder deze week een warme ontvangst bij aankomst in Asuncion van hun Paraguayaanse collega's.

Het Nederlandse truck team bestaat uit drie brandweerlieden en ook hun truck is volledig opgetuigd in de kleuren van een Nederlandse brandweerwagen en heeft zelfs sirenes en zwaailichten. De Paraguayaanse brandweer vermaakte hun Nederlandse collega's met water en sirenes.

Chauffeur van het Nederlandse Brandweer Team met startnummer 546 is Richard de Groot. Bijgestaan dooor Gerard Beelen en Jan Hulsebosch. Al acht keer eerder deed Richard de Groot mee op de motor. Zeven van de acht keer kwam hij zelfstandig, zonder enige hulp, over de finishlijn.

"We hebben niet het budget voor servicetruck dus we zullen er alles aan doen om zelfstandig de Dakar uit te ijden als 'malle truck'. We hebben al onderdelen etcetera naar het bivak gebracht. Het zal moelijk zijn maar wij brandweerlieden zijn gewend aan weinig slaap en oplossingen vinden in moeilijke situaties", aldus Richard de Groot.