Clicky

Motorrijder Xavier de Soultrait moet dagzege afstaan in Dakar Rally

02-01-2017 22:26 | Sport | auteur ANP

RESISTENCIA - De Franse motorrijder Xavier de Soultrait leek zich maandag de eerste etappewinnaar van Dakar 2017 te mogen noemen. De 28-jarige Yamaha-coureur legde de eerste proef van de Paraguayaanse hoofdstad Asunción naar Resistencia het snelste af. Hij deed 28 minuten en 20 seconden over de 39 kilometer. Enkele uren na zijn finish kreeg hij echter een tijdstraf van één minuut opgelegd, omdat hij in de verbindingsrit een snelheidsovertreding had begaan.

Soultrait moet daardoor nog even wachten op zijn eerste etappezege in Dakar. De dagprijs ging nu naar de Spanjaard Juan Pedrero Garcia, die aanvankelijk twee seconden op de Fransman toegaf. De Amerikaan Ricky Brabec eindigde in het gewijzigde klassement als tweede, op twaalf seconden van Garcia. De Portugees Paulo Goncalves belandde op de derde plek, op 26 seconden van de winnaar.

De Amerikaan Toby Price, die de editie van 2016 bij de motoren op zijn naam schreef, mocht het spits afbijten. De KTM-rijder gaf 1 minuut en 23 seconden toe op Garcia en finishte als zeventiende.

Robert van Pelt was met 32.10 minuten de beste Nederlander. Hij werd veertigste.