Clicky


Code oranje ook in Limburg beëindigd

Code oranje ook in Limburg beëindigd
08-01-2017 09:53 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Het KNMI heeft zondagochtend code oranje voor Limburg beëindigd. In de provincie gold deze waarschuwing nog vanwege de gladheid door ijzel. Met uitzondering van Zuid-Holland, Noord-Holland en de Waddeneilanden geldt voor de rest van het land nog wel code geel omdat het op lokale wegen glad kan zijn.

Verder komt in de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland lokaal dichte mist voor. In de tweede helft van de ochtend verbeteren de zichten.

Sinds vrijdagavond was vanwege sneeuw en ijzel voor het hele land code oranje afgegeven. In de loop van de zaterdag werd dit voor de meeste delen van het land afgeschaald.

Duitsland

Door de gladheid gebeurden er zaterdag ruim 300 ongelukken. In de nacht van zaterdag op zondag en het begin van de zondagochtend viel het aantal ongevallen in Limburg volgens de ANWB mee.

De ijzel is naar Duitsland getrokken, daar moeten wintersporters die terugkeren naar Nederland rekening houden met gladde wegen. Dat geldt vooral voor het westen van Duitsland. Daar rijden veel mensen langzaam, aldus de ANWB.