Clicky


Duitse tol levert mogelijk miljoenen extra op

Duitse tol levert mogelijk miljoenen extra op
19-01-2017 13:51 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De Duitse tol voor personenauto's op de Autobahn gaat Berlijn mogelijk miljoenen extra opleveren. Dat blijkt uit een wetsontwerp van het Duitse ministerie van Verkeer, dat nog door de regering moet worden behandeld.

Het ministerie wil zes vignetten gaan invoeren. Voor de schoonste auto’s zou een vignet voor tien dagen 2,50 euro moeten gaan kosten. Het duurste vignet zou moeten uitkomen op 25 euro. Het ministerie van Verkeer verwacht dat het aangepaste tolplan voor personenauto's jaarlijks 36 miljoen euro extra oplevert.

In het eerdere voorstel werd uitgegaan van een vignet voor drie verschillende categorieën. Daarbij zou het goedkoopste tarief 5 euro zijn. Voor personenauto's die meer vervuilen, zou het bedrag oplopen tot maximaal 15 euro.

De kleinere wegen blijven onbelast. Duitse weggebruikers krijgen als compensatie een korting op de wegenbelasting die hoger uitvalt naarmate een auto milieuvriendelijker is. Eerder liet minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) weten dat ze naar de rechter stapt als het Duitse tolplan doorgaat.