Clicky


Havenbedrijf Twente beloont schone schepen met Green Award

Havenbedrijf Twente beloont schone schepen met Green Award
07-02-2017 11:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HENGELO - Havenbedrijf Twente erkent binnenvaartschepen gecertificeerd door Green Award.  Om maatschappelijk verantwoord gedrag te belonen, geeft het havenbedrijf de certificaathouders vanaf 1 januari 2017 een korting naar een behaald niveau: goud, zilver of brons.

Om dit te onderstrepen overhandigde Jan Fransen, directeur van Stichting Green Award op 3 februari het Green Award bord aan Mariska ten Heuw van het bestuur van Havenbedrijf Twente en Gerry Waanders manager gemeenschappelijk Havenbedrijf Twente.

Green Award certificeert schepen die hoog presteren op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Als een schip aan de Green Award-eisen kan voldoen, wordt een certificaat uitgereikt. Daarmee komt het schip in aanmerking voor verschillende  incentives, zoals kortingen op havengelden, producten en diensten en een bijdrage aan de certificaatkosten. Havenbedrijf Twente is nu ook Green Award incentive provider geworden. Voor de binnenvaartondernemers betekent dit een korting op de havengelden van 10% voor goud, 7,5% voor zilver en 5% voor het bronzen niveau van het Green Award-certificaat.

Mainport van Oost-Nederland

Havenbedrijf Twente is een samenwerkingsverband tussen binnenhavens van Almelo, Enschede, Hengelo, Hof van Twente en Lochem. De havens aan de Twentekanalen vormen samen de mainport van Oost-Nederland. Havenbedrijf Twente wil veiligheid, duurzaamheid en het verder verlagen van emissies in de binnenvaart bevorderen en sluit zich daarom bij het Green Award-programma aan.

Groene en veilige schepen

Na de formele handelingen verwelkomde Jan Fransen in zijn speech Havenbedrijf Twente:  “Met het Green Award certificaat kunnen we de binnenvaartondernemers laten zien dat hun inspanningen om de schepen groener en veiliger te maken door de havens en de maatschappij worden erkend en beloond. Het motiveert meer schippers en rederijen om maatregelen te nemen die de binnenvaart schoner en efficiënter maken. Alleen door samen op te trekken kunnen we ons sterk maken voor meer kwaliteit en veiligheid in de scheepvaart en voor een beter milieu.”