Clicky


Ferrari onthult nieuw paradepaardje

Ferrari onthult nieuw paradepaardje [+video]
07-03-2017 11:58 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

GENÈVE - Ferrari onthult dinsdag naar eigen zeggen het snelste fabrieksmodel dat het roemruchte merk ooit heeft gemaakt. De Ferrari 812 Superfast doet zijn naam absoluut eer aan. De auto is met zijn 12-cilinder motor, goed voor 800 pk's, in staat van 0 naar 100 kilometer per uur te accelereren in 2,9 seconden. De auto heeft een topsnelheid van ruim 340 kilometer per uur.

Ferrari kondigde vorige maand al aan dat de 812 Superfast tijdens de autoshow in het Zwitserse Genève aan het publiek zou worden getoond. Met het model richt het merk zich op echte sportwagenfanaten, die uiteraard ook financieel in staat zijn om de auto aan te schaffen. De 812 Superfast zal naar verwachting rond de 300.000 dollar gaan kosten.

De nieuwe auto moet de verkopen van Ferrari mede vooruit helpen. Het bedrijf sloot 2016 af met verkooprecord van ruim 8000 auto's. Dit jaar verwacht het Italiaanse merk 8400 sportwagens aan de man te brengen. Ferrari werd in 2015 door Fiat Chrysler op eigen benen gezet.

Een dergelijk scenario lijkt ook voor Volvo Car Group in het verschiet te liggen. De Zweedse automaker is nu nog in handen van de Chinese miljardair Li Shufu die het merk in 2010 kocht van Ford. Naar verluidt wil hij het merk naar de beurs brengen, al is daar nog geen zekerheid over. Volvo zal daarbij mogelijk de vruchten plukken van eerdere miljardeninvesteringen in onder meer fabrieken en productielijnen.

De nieuwe Volvo XC60, die in Zwitserland in de schijnwerpers staat, moet bij gaan dragen aan het succes van de Zweden. Het merk wil met de nieuwe compacte sportieve terreinwagen de strijd aan gaan met soortgelijke modellen van branchegenoten zoals de Audi Q5 en de Mercedes-Benz GLC.

Ook het Nederlandse sportwagenmerk Spyker van ondernemer Victor Muller mag op belangstelling rekenen in Genève. Het Zweedse supersportautomerk Koenigsegg gaat motoren leveren voor de Spyker C8 Preliator Coupé en de Spyder-versie van dat model. Die V8-motor levert 600 pk en vervangt motoren van Audi.