Clicky


KLG Europe verlengt samenwerking met Quintiq om groupage in Europa te optimaliseren

KLG Europe verlengt samenwerking met Quintiq om groupage in Europa te optimaliseren
09-03-2017 11:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

'S-HERTOGENBOSCH - Quintiq, onderdeel van Dassault Systèmes en wereldwijd toonaangevend in supply chain planning en optimalisatie (SCP&O), maakte vandaag bekend dat KLG Europe de samenwerking met het bedrijf verlengt.

KLG Europe is een in Nederland gevestigde 3PL-leverancier die distributiezendingen verzorgt naar meer dan 60 landen. Het bedrijf biedt het volledige scala aan logistieke diensten, met een focus op groupagediensten in Europa en is marktleider op het gebied van groupage tussen Nederland en Frankrijk. De hernieuwde samenwerking stelt Quintiq in staat om alle activiteiten van KLG Europe te ondersteunen en daarbij de strikte regels en voorschriften die voor de transportsector gelden na te leven.

"Quintiq is direct vanaf het begin waardevol voor ons geweest", aldus Ad Kuijken, Managing Director van KLG Europe. "De oplossing van Quintiq heeft de transparantie van onze planning verbeterd, zowel voor ons als voor onze klanten. Keer op keer bleek dat Quintiq de beste oplossing biedt voor ons planningsvraagstuk. Met hun optimalisatietechnologie kunnen we ons doel, marktleider in logistiek te worden, realiseren."

Sinds 2004 ondersteunt Quintiq een van de belangrijkste operaties van KLG Europe - groupage in Europa -  via de voornaamste hub van KLG Europe in Eersel, Nederland. Drie verschilllende planningsafdelingen (export, import en Benelux) werken samen in één Quintiq-systeem.

Met de verlenging van deze partnerrelatie blijft The Logic Factory de implementatiepartner voor KLG Europe. "Dankzij de flexibiliteit van de Quintiq-oplossing heeft KLG Europe kunnen profiteren van nieuwe zakelijke kansen en veranderende marktomstandigheden", vertelt Eric Lambregts, CEO van The Logic Factory. “We hebben in deze jaren van verandering de Quintiq-oplossing met succes actueel kunnen houden en afgestemd op de bedrijfseconomische factoren van KLG Europe."

Met de uitgebreide Quintiq-oplossing kan KLG Europe de inzet van capaciteit en resources aanzienlijk blijven verbeteren - zo kan er bijvoorbeeld nauwkeuriger worden ingeschat hoeveel tijd laden en lossen op klantlocaties in beslag neemt en kunnen er slimmere beslissingen worden genomen in zaken als cross-docking. De logistieke dienstverlener kan naar verwachting ook veel effectiever het aantal lege kilometers minimaliseren en de beladingsgraad maximaliseren, terwijl de planners meer controle hebben over de planningsprocessen. 

"We zijn bijzonder blij met de verlenging van de samenwerking en kijken uit naar de vele succesvolle jaren met KLG Europe die komen gaan", aldus Rob van Egmond, CEO van Quintiq. "We blijven ambitieus investeren in onderzoek en ontwikkeling, om de prestaties van onze software verder te verbeteren. Hierdoor kunnen onze klanten opmerkelijk goede bedrijfsresultaten realiseren."