Clicky


Duitse politie pakt verdachte kindermoord

Duitse politie pakt verdachte kindermoord
09-03-2017 22:36 | Buitenland | auteur ANP

HERNE - De Duitse politie heeft donderdag de negentienjarige man aangehouden die maandagavond in de kelder van een woning in de plaats Herne de negenjarige jongen Jaden zou hebben doodgestoken. De politie heeft bevestigd dat het zonder twijfel de gezochte Marcel H. betreft.

Hij werd volgens de krant Bild gearresteerd in een cafetaria in Herne. De man zou daar zelf hebben gevraagd of de politie gebeld kon worden omdat hij werd gezocht.

In de buurt van de cafetaria stond een huis in brand waar de man zich eerder verstopt zou kunnen hebben. Ter plekke vond de politie één lijk. Tegen Duitse media was eerder op de avond gezegd dat de politie er twee lijken zou hebben gevonden. Dat gebeurde na aanwijzingen van de verdachte.

Duitsland was sinds het geruchtmakende incident in de ban van de klopjacht op de man. In Herne zelf riepen de autoriteiten ouders op hun kinderen niet op straat en op speelplaatsen te laten spelen. De vermoedelijke dader werd door de politie als gevaarlijk gezien. Hij heeft mogelijk nog een moord op zijn geweten.

In de zoektocht naar de verdachte Marcel H. werden ook korpsen in buurlanden betrokken. Zo keek de politie in Limburg op verzoek van de collega's uit naar de voortvluchtige man. Hoewel er berichten waren dat hij vermoedelijk uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen was gevlucht, hield de politie er rekening mee dat hij nog in de buurt was.

H. kende Jaden enigszins en nodigde hem maandag uit even met iets te komen helpen. De jongen werd in de kelder volgens Duitse media met veertig messteken om het leven gebracht. H. pochte over zijn misdaad op het 'darknet' op internet.