Clicky


Onderhoud aan Sloebrug in Vlissingen duurt tot 15 april

Onderhoud aan Sloebrug in Vlissingen duurt tot 15 april
04-04-2017 09:53 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

VLISSINGEN - Provincie Zeeland voert werkzaamheden uit aan de Sloebrug in Vlissingen. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Vlissingen: de eigenaar van de brug. In de oorspronkelijke planning zouden de werkzaamheden op 31 maart zijn afgerond. Door onder andere weersomstandigheden en problemen met de bouw van de steiger, lopen de werkzaamheden uit naar 14 april.

Tijdens de werkzaamheden heeft het wegverkeer beschikking over één in plaats van twee rijstroken in beide richtingen. Voetgangers en fietsers worden in deze periode omgeleid via de Draaibrug Souburg en de Keersluisbrug. Deze wegomleiding staat met borden aangegeven.

Scheepvaart

Voor de scheepvaart is de hoogte van de brug om eronderdoor te varen in deze periode beperkt tot vijf meter. Schepen die breder zijn dan 11,4 meter kunnen de brug niet passeren. Tussen 6.00 uur en 18.00 uur is het niet mogelijk voor de scheepvaart om de brug te passeren. Met uitzondering van de zondagen, dan kunnen schepen wel onderdoor de brug varen met de aangegeven beperkte doorvaar afmetingen.

Werkzaamheden

Na de Arneverkeersbrug, de Draaibrug Souburg, de Keersluisbrug en de Schroebrug is nu de Sloebrug aan de beurt voor onderhoudswerkzaamheden. De bovenbouw van de Sloebrug wordt ontdaan van oude verflagen en daarna opnieuw geconserveerd. In tegenstelling tot eerdere werkzaamheden aan bruggen gebeurt dat terwijl de brug op zijn plaats blijft. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de gehele brug in de steigers wordt gezet en compleet stofvrij wordt ingepakt. De brug is tijdens de werkzaamheden neer.