Clicky


Tiener Maggie Lee toch terug naar VS

Tiener Maggie Lee toch terug naar VS
02-05-2017 11:59 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De zestienjarige Amerikaanse Maggie Lee mag dinsdag de politiecel weer verlaten. In overleg met de Raad voor de Kinderbescherming is tijdelijke opvang voor haar geregeld en wordt bekeken hoe zij zo snel mogelijk en met de juiste begeleiding terug kan keren naar de Verenigde Staten.

De tiener was een aantal weken vermist, nadat zij begin april met een ander paspoort dan haar eigen het vliegtuig naar Nederland had weten te pakken.

Ze is vastgezet omdat ze op dat andere paspoort, waarschijnlijk die van haar jongere zusje, het land is binnengekomen. Dat onderzoek loopt nog, laat een woordvoerder van het OM Den Haag weten. "Maar daarvoor hoeft ze niet hier te blijven."

Het meisje, afkomstig uit Clarksville in Tennessee, verbleef in Nederland op een aantal adressen. Ze werd zaterdag na tips teruggevonden op het station in Zwolle. Haar moeder was naar Nederland gekomen om haar te zoeken. In eerste instantie leek het alsof Maggie Lee in Nederland wilde blijven, maar nu lijkt ze toch naar huis te willen.