Clicky


Grote inspectie op passagiersschip Rotterdam brengt slechte werkomstandigheden aan het licht

Grote inspectie op passagiersschip Rotterdam brengt slechte werkomstandigheden aan het licht
02-05-2017 16:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Bij een grootschalige inspectie werd zaterdag vastgesteld dat de werkomstandigheden van het personeel op een passagierschip in de Rotterdamse haven niet in orde waren. Voor de exploitant van het schip en het verantwoordelijke uitzendbureau wordt een boeterapport gemaakt, waarvan het bedrag kan oplopen tot 32 000 euro. Vier bemanningsleden van het schip moeten het land verlaten.

De inspectie werd gehouden door de Zeehavenpolitie, in nauwe samenwerking met ISZW, ILenT en AVIM. Er werd niet alleen gekeken naar de arbeidsomstandigheden van het personeel aan boord, maar ook naar de technische staat van het schip. Het personeel op het schip werd uitgebreid geïnterviewd door de controleurs. Daaruit bleek dat niet alle regels werden nageleefd als het gaat om werktijden, rust en betaling.

De Inspectie SZW zal zowel naar de exploitant van het schip als naar het verantwoordelijke uitzendbureau een onderzoek starten. Het boeterapport dat werd opgelegd kan voor beide ondernemingen oplopen tot 32 000 euro.

Daarnaast werd vier buitenlandse personeelsleden met de Indonesische, Bosnische en Oekraïense nationaliteit bevolen het land te verlaten. Zij beschikten niet over de juiste werkvergunningen.