Clicky


UPS aangesteld als officiële partner voor Expo 2020 Dubai

UPS aangesteld als officiële partner voor Expo 2020 Dubai
12-05-2017 13:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Expo 2020 Dubai kiest het toonaangevende wereldwijde transportbedrijf UPS (NYSE: UPS) als logistieke partner voor de World Expo 2020 Dubai, die naar verwachting miljoenen bezoekers trekt tussen de opening op 20 oktober 2020 en de sluiting op 10 april 2021.

Met meer dan 180 landen die naar verwachting zullen deelnemen en honderdduizenden bezoekers op piekdagen, is de Expo een van de meest complexe logistieke projecten die UPS ooit heeft aangepakt.

Als officiële logistieke partner gaat UPS tijdens de Expo een team van 1.000 medewerkers en meer dan 27.000 vierkante meter magazijnruimte, gelijk aan vier voetbalvelden, ter beschikking stellen. Het team kan rekenen op de expertise die UPS als logistieke sponsor heeft verworven op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en de Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door Zijne Hoogheid Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter van het Expo 2020 Dubai Higher Committee en Jean-François Condamine, UPS-voorzitter van het Indiase subcontinent, het Midden-Oosten en Afrika (ISMEA).

Het thema van de Expo 2020, "Connecting Minds, Creating the Future", biedt een platform om de wereldwijde creativiteit, innovatie en samenwerking te bevorderen. "Mobiliteit is een van de belangrijkste pijlers van Expo 2020 Dubai", zegt Hare Hoogheid Reem Al Hashimy, UAE Staatssecretaris voor de Internationale Coöperatie en Directeur-Generaal, Expo 2020 Dubai Bureau.

“We zien het als de brug om mensen, goederen en ideeën met elkaar te verbinden en gemakkelijker toegang te bieden tot markten, kennis en innovatie. UPS gaat een belangrijke rol spelen – niet alleen tijdens de Expo 2020 Dubai, maar ook lang nadat de Expo in 2021 de deuren sluit."

UPS werkt sinds 1989 in de regio en gaat helpen met het opzetten van Dubai als transporthub voor de wereldwijde handel die het Midden-Oosten met China, Afrika, Europa en de VS verbindt.

"We zijn van plan om de aanwezigheid van UPS in de regio uit te breiden door capaciteit, technologie en personeelsmogelijkheden te creëren voor klanten die naar en via Dubai verzenden, lang nadat de Expo is afgelopen", zegt David Abney, voorzitter en CEO van UPS. "Een onderneming van deze omvang en verfijning vereist een netwerk van de volgende generatie dat slim, efficiënt en geïntegreerd is. We delen dezelfde visie over hoe de logistiek van de toekomst er moet uitzien."

De Verenigde Arabische Emiraten is de thuisbasis van een van de drukste luchthavens ter wereld, Dubai International, en van de haven van Jebel Ali, de grootste containerhaven buiten het Verre Oosten.

Andere Expo 2020-partnerschappen werden afgesloten met Emirates Airlines, Accenture, Etisalat, DP World en SAP. Dubai maakt zich op als gastheer voor de eerste Wereldtentoonstelling in de regio Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië (MEASA).