Clicky


Onderhoud aan Kreekraksluizen

Onderhoud aan Kreekraksluizen
10-06-2017 10:06 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

REMERSWAAL - Rijkswaterstaat voert in juni uitgebreid onderhoud uit in de Westkolk van het Kreekraksluizencomplex. Dit onderhoud is nodig om storingen te voorkomen en de beschikbaarheid van de sluizen voor de scheepvaart te garanderen.

Werkzaamheden week 25 en week 26

Van maandag 19 juni 06.00 uur tot met vrijdag 23 juni 00.00 uur vinden in de Westkolk van het Kreekraksluizencomplex diverse werkzaamheden plaats. Rijkswaterstaat vervangt de omloopkabels van de hefdeuren. Ook vinden werkzaamheden plaats aan de geleide- en beschermingsconstructie in de wanden van de kolk. Van maandag 26 juni tot en met vrijdag 30 juni worden deze laatste werkzaamheden voortgezet tussen 06.00 en 14.00 uur. Met het combineren van de werkzaamheden beperkt Rijkswaterstaat de hinder voor de scheepvaart. In de weekenden wordt niet gewerkt.

Hinder voor de scheepvaart

Omdat gedurende de uitvoering van het werk slechts 1 kolk beschikbaar is kan vertraging voor de scheepvaart optreden. Om de wachttijden te verhelpen wordt in principe op zaterdagen en zondagen niet gewerkt en zijn beide kolken beschikbaar. Om de scheepvaart van actuele informatie te voorzien worden Dynamische Route Informatiepanelen (DRIP’s) geplaatst.

Herhaling werkzaamheden week 35 en week 36

In de periodes van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september en maandag 4 september tot en met vrijdag 8 september is voor hetzelfde onderhoud de Oostkolk van de Kreekraksluizen aan de beurt. Daarvoor wordt eenzelfde werkschema als voor de Westkolk gehanteerd.