Clicky


TVM sluit zich aan bij TLN en Hausfeld in truckkartel claim

TVM sluit zich aan bij TLN en Hausfeld in truckkartel claim
13-06-2017 09:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HOOGEVEEN - TVM verzekeringen, ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en advocatenkantoor Hausfeld & Co bundelen de krachten bij de voorbereiding van een collectieve claim tegen truckfabrikanten. Die fabrikanten hebben jarenlang verboden prijsafspraken gemaakt en zijn daarvoor vorig jaar beboet door de Europese Commissie. Gedupeerden kunnen hun schade claimen bij de betreffende truckfabrikanten.

In december 2016 koos TLN uit 20 aanbieders voor de samenwerking met het internationaal in kartelschade gespecialiseerde advocatenkantoor Hausfeld & Co. En nu heeft de grootste transportverzekeraar TVM zich ook bij die samenwerking aangesloten.

Voor transportondernemers die op dit moment een TVM-verkeersrechtsbijstandverzekering hebben, betekent dit dat zij de kosten voor rechtsbijstand volledig door TVM vergoed krijgen als zij zich hebben aangesloten of aansluiten bij het collectief TVM/TLN/Hausfeld. Die ondernemers hoeven na afronding van de zaak daarom geen enkele vergoeding te betalen aan Hausfeld & Co. Een eventuele ontvangen compensatie komt daarom volledig ten goede aan de ondernemer. Voor klanten zonder verkeersrechtsbijstandverzekering, geen lid zijn van TLN, heeft TVM een gunstig ‘success fee’ bedongen. In totaal gaat het om een potentieel aantal van circa 80.000 trucks.