Clicky


Van Genugten nog niet klaar met Dakar Rally

Van Genugten nog niet klaar met Dakar Rally
15-06-2017 16:30 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

Ton van Genugten is nog niet klaar met de Dakar Rally. Om in januari in Zuid-Amerika zo goed mogelijk voor de dag te komen, doet de Brabantse coureur ter voorbereiding in juli mee aan de Silk Way Rally, die op 6 juli start in Moskou en op 22 juli finisht in het Chinese Xi’an.

In januari is Van Genugten een van de vertegenwoordigers van Team De Rooy in Zuid-Amerika. Hij zal aan de start van de Dakar Rally in Peru verschijnen met de Iveco Powerstar: eenzelfde torpedo als waarmee Gerard de Rooy in 2015 de rally won.

“Gerard heeft ervoor gekozen om de Africa Eco Race te gaan doen, maar ik ben nog niet klaar met de Dakar Rally”, verklaart Van Genugten zijn keuze. “Voor mij is de Dakar toch hét evenement. Het afgelopen jaar viel de prestatie wat tegen. Ik heb daar dus nog iets goed te maken. Met de Powerstar wil ik echt voor het klassement gaan.”

Met dat doel voor ogen doet Van Genugten ook mee aan de Silk Way Rally de komende maand, samen met De Rooy. In de rally door Rusland, Kazachstan en China rijdt Van Genugten nog met zijn vertrouwde Iveco Trakker. “Ik ga uiteraard voor een zo goed mogelijk resultaat, maar in de Silk Way heb ik nog een ondersteunende taak voor Gerard, vandaar dat ik daar nog met de Trakker zal rijden. Ik ben daar nog nooit geweest, maar van wat ik ervan heb gezien en gehoord is het een fantastische rally met gigantisch veel en grote duinen. Een perfecte test voor de duinen van Peru, die we in januari in de Dakar Rally tegenkomen.”

Nieuwe navigator

Van Genugten grijpt de Silk Way Rally ook aan om goed ingespeeld te raken op zijn nieuwe co-piloot. De Spaanse navigator Ferran Alcayna Marco, eerder navigator van onder anderen Ales Loprais, neemt het roadbook over van Anton van Limpt, die na drie Dakars met Van Genugten voor andere prioriteiten koos. “Een goede samenwerking tussen de coureur en de navigator is erg belangrijk”, weet Van Genugten.

“We hebben wel al samen getest, maar voor een grote rally moet het allemaal kloppen. Aan een nieuwe navigator moet je toch altijd wennen, maar aan de combinatie van een Brabander en een Spanjaard zeker. De communicatie is erg belangrijk. Ferran heeft veel ervaring, dus het zal wel goedkomen.”